Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mimořádně pěkné výtvarné fotografie

Teorie o sociálních bublinách si občas rád přečtu. I taková raně středověká vesnice, neřkuli pravěká tlupa lovců, to přeci byly exemplární sociální bubliny. A nebyl sociální bublinou třeba klášter? Anebo zámek šlechty kdysi v 17. či 18. století? K dnešnímu povídání o sociálních bublinách snad jen tolik, že úplně nejvíc jsou uzavření ve svém světě oligarchové. Anebo též fanatičtí zastánci nějakého staronového "spasitelského komplexu" (extrémní nacionalisté, dosud nevystřízlivělí komunisté, atd.)

Zdravím, Zdeňku, děkuji za Vaše fotografie i za témata k přemýšlení.

0 0
možnosti

Marku, v souvislosti s Vámi uvedenými příklady "sociálních bublin" v dějinách, se domnívám, že by tu byl vhodnější? výstižnější? pojem KOMUNITA (viz podle https://cs.wikipedia.org/wiki/Komunita). V komunitě žili táborští husité, novodobě hippies... Otázka: Mohla by být sociální bublina ztotožněna s komunitou, anebo ne? Je k sousloví sociální bublina, synonymem komunita?

Nejsem teoretik bublin hypotečních, tržních, dluhopisových, které vznikají asi ze záměrů spekulantů. To je nejspíše podhoubí oněch oligarchů. Je to svět sám pro sebe.

"Nemá-li mysl upadat, musí být svobodná, nezávislá, nikdy nesmí nikoho a nic následovat" (J. Krishnamurti, 1956). Jednoduše: Být svůj! Toto praktikuji většinu svého života.

Marku, děkuji za Vaše ocenění mých fotografických pokusů...

0 0
možnosti

Zdeňku, Vy jste kouzelník! Opět krásné propojení duševna a estetična!

Díky moc!:-)

1 0
možnosti

Marie, kouzelnicí je příroda.

Jen se okolo sebe rozhlížím, nejspíše dětským pohledem, který objevuje vše poprvé a jsem okouzlen těmi obyčejnými neobyčejnostmi...

Srdečně Vám děkuji za průběžnou přízeň. Vážím si jí.

2 0
možnosti

Nevím, co napsat... Takové osudy, jako ten paní Hálové, je těžko komentovat. Život si s námi hraje někdy sám, někdy za našeho přispění, někdy za vlivu našich nejbližších. Je úžasné, že se jim všem podařilo přežít. Škoda, že se OSOBNĚ neznáme, ráda bych ji pozdravila. Virtuální svět je naprosto jiný. Pomáhá velmi těm, kteří už osobního kontaktu nejsou fyzicky schopni. Těm dává šanci na přátelství, práci, užitečnost. Ale jako každá dobrá věc, má svou stinnou stránku. Když se vztahy omezí POUZE na virtuální, bublina napřed roste a pak plum! Je pryč. Fotodokumentace to dokonale doplňuje, názorně pro každého. Naši předkové měli hodně přísloví. Ke dnešním "slavným" ze sociálních sítí: "Všechna sláva polní tráva". Jako pěna po splasklých bublinách. Díky za tenhle článek pane Zdeňku, je úžasný protože nutí myslet.VV

0 0
možnosti

Paní Dano, myslím si, že škola života nás v době ještě bez komputerů lecčemu potřebnému naučila. Vypíchl bych Vámi zmíněné přátelství. Dávný mudřec Zenon z Kytia řekl: "Přítel je druhé já." Jak přesné! Znamená to umět se osvobodit či povznést nad své ego. Paní Ruth, jak ji stručně v textu zmiňuji, má celoživotní zkušenost záchrany svého života pomocí ušlechtilého člověka Sira N. Wintona a ona tohle má i pro druhé lidi.

Už dávno tvrdím: Blogerská sláva, hrobová tráva.

Nejen v tom si asi rozumíme.

Dano, děkuji Vám za přátelskou diskusi i poslaná V:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS