Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J81a12n 88P26a92v29e57l75e38c

23. 5. 2023 17:44

Velmi výstižné. To nejsou novináři, ale spíše političtí aktivisti, kteří se už ani nesnaží své názory nějak maskovat - s odůvodněním, že oni přeci nejsou jenom nějací pozorovatelé. Nikým nevolení zaměstnanci redakce zpravodajství a publicistiky ČT (velmi pravděpodobně v drtivé většině voliči ODS, TOP 09 a STAN) se evidentně domnívají, že mají morální právo obyvatelstvo za peníze všech koncesionářů poučovat, jaké názory jsou správné. ČT zkrátka vzdělává, baví a informuje - a v případě publicistických pořadů má jít asi o to vzdělávání, neboť k smíchu to moc není.

Nejhorší na tom je, že se s tím nedá vůbec nic dělat - snad jen že by rada ČT sebrala odvahu a zvolila jiného generálního ředitele.

Zatímco moc zákonodárná, výkonná a soudní jsou ústavně omezeny tzv. systémem vah a protivah, moc mediální si v ČR dělá prakticky co chce a když si někdo dovolí kritiku, začne kopat nožičkama a mávat ručičkama a volat o pomoc do celého světa, že je ohrožena nezávislost médií a svoboda slova (rozuměj: svoboda veřejně manipulovat).

Příkladem mediokracie z poslední doby je odporné chování nejmenovaného televizního moderátora při udělení pokuty za porušení pravidel silničního provozu - kdyby takto natočili politika, už by dnes chodil jen kanálama - to by byla mediální štvanice. Ale, když jde o novináře, zafunguje okamžitě falešná novinářská kolegialita a tento "morální maják" si vesele dál moderuje hlavní zprávy na ČT.

Pan Moravec je kapitola sama o sobě. Jak dlouho už v tom pořadu je - 20 let ??? Já si myslím, že být příliš dlouho "ve funkci" má zásadní vliv na psychiku, viz případ prezidenta Ruské federace.

1 0
možnosti

Právě že "nikým nevolení" a v tom to je. Není možné se jich korektním způsobem zbavit. Je to všude tak zaplevelené, že jediná možnost, jak s médii bojovat, je humorem.

0 0
možnosti

Jémináčku! A jak to teda je?... Jsou Topkáni pro henten mor nebo ne?

Zase nám Vašík Moravec neprozradil všechno...🤔

0 0
možnosti

České televizi věří 73% lidí. Nehrajte si na "objektivní" menšinu, prostě vaše názory nikoho nezajímaj.

2 2
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 846x
Kdo mi může říci, kdo jsem? (William Shakespeare)

Pokračování blogů: Zdeněk Hosman – literární kovárna (litterator.cz)

Seznam rubrik