Diskuse

Kosti Země

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Tak to se povedlo, moc děkuji za zajímavou "procházku".:-)

0 0
možnosti
ZH

Paní Soňo, děkuji za Váš zájem a přátelsky zdravím R^

0 0
možnosti

Krásné snímky a poutavé povídání. O tom zvuku skal psali občas horolezci, kteří stanuli na vrcholech nejvyšších na planetě. Je tam prý úžasné ticho, takové, že asi slyší strunu svých emocí. Zvláštní, že ve vzpomínkách všech šlo o velice hluboce laděný jednolitý tón. Já nikdy nezapomenu na kosti země, které jsem viděla na šumavském Oblíku (1225 m n.m.) na samém vrcholu. Bylo to skoro jako z jiného světa. Celý holý vrchol byl prostý trávy, jen zemina, sem tam nějaká suchá travina a vyloupaná semena z šišek - a všude, ale všude kam oko dohlédlo vystupující kořeny dávno neexistujících stromů. Velké, malé, zkroucené, trčící, a všechny stříbrně šedé. Skutečně vybělené kosti země. Nikdy na ten obraz nezapomenu. Další roky to pak začalo zarůstat travou, a i když je dnes vrchol stále víceméně holý, tento dojem už se nebude opakovat. Asi až zase země "zemře". Děkuji pane Zdeňku - zdravím.:-)

2 0
možnosti
ZH

Paní Dano, děkuji za obsáhlejší diskusi a zejména za osobně prožitý příklad. Potkávání se krajinou, její částí v jistém načasování, jak zmiňujete, je určující. Umět vyhmátnout správnou chvíli (místo, čas, světlo...) Pobývejme v přírodě R^

1 0
možnosti
Foto

Velmi pěkné, působivé fotografie a tedy přiblížení takových obdivuhodných míst, na nichž Země poodhaluje své "kosti". Na podobných místech se mi také líbí proces, při němž příroda svými živými tkáněmi rostlin postupně zarůstá a zahaluje ony "kosti Země".

1 0
možnosti
ZH

Marku, děkuji za návštěvu i ocenění.

Vámi napsané též sdílím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 846x
Kdo mi může říci, kdo jsem? (William Shakespeare)

Pokračování blogů: Zdeněk Hosman – literární kovárna (litterator.cz)

Seznam rubrik