Diskuse

V ráji bylin

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Krásně voňavá procházka:-)

1 0
možnosti
ZH

Děkuji za návštěvu s úsměvem i s R^

0 0
možnosti
Foto

Milý Zdeňku, bylinky jsou čarovné a skutečně pomáhají. Můj tatínek - venkovský lékárník - je sbíral a na nás, dětech, si pak jejich účinnost ověřoval :-). Lidi ze širokého okolí se k němu chodili radit. Taky jsem se dobře znal s vyhlášeným bylinářem Pavlem Váňou, kterému jsem kdysi zařídil v časopisu Xantypa poradnu. S bylinkami jsem se "setkal" také na jedné alpské farmě, kde je pro vlastní potřebu pěstovali (včetně protěže), podobně, jako to ukazuješ ty. Díky za tvůj hezký blog.

1 0
možnosti
ZH

Vašku, raduji se z diskuse, kde je stručně i věcně psaná životní zkušenost, tj. příklady. Kdo zná účinky bylinek jako to uměl třeba Tvůj tatínek, včetně ověřování, zaslouží si plný respekt, protože se učí rozumět jemnému tkanivu účinků přírody na zdraví člověka.

Děkuji za přátelskou diskusi.

0 0
možnosti

Krásná zahrada a moc užitečná. Nejvíc snad oceňuji ten kruh, kterým si lze zařadit bylinky tak, jak se snášejí vedle různých druhů zeleniny. Ono nejde jen o to kytičky zasázet a starat se o ně, ale vědět - a zajistit jim správným umístěním vhodné sousedy. Když se ví ještě víc, tak to lze povýšit i vhodným barevným výběrem, aby zahrada skýtala i krásný pohled pro oko v různých vegetačních obdobích roku. Díky za překrásný blog, např. s kvetoucím brutnákem jsem se ještě nesetkala. Moc zdravím.R^

1 0
možnosti
ZH

Zahradničení může provozovat každý, avšak ne všichni dokáží zvládat různé pěstitelské nástrahy. Patří k nim různé oborové/odborné znalosti; jedny z nich se týkají vzájemné snášenlivosti rostlin. Jednoduché zásady si zapamatujeme, ale ke složitějším slouží pomůcky, jak zmíněno.

Děkuji za přízeň s oceněním a pozdravení opětuji.

0 0
možnosti
MB

K výtečnému blogu a fotům sděluji :

Je to srandovní. Z přírody jsme vzešli a zase se tam vrátíme. Pak tedy i ty názvy ulic! Známí bydlí na "Šeříkové". Už kdysi mne to dovedlo k otázkám! Tak se to asi bude jmenovat - před i po, revolucích, válkách. Milé, neutrální, funkční .

Nezapomenu na svého dědu - furt se stěhoval! Z náměstí Masaryka na Adolf Hitler Platz. Následně se vynořil na VŘSR, aby se odstěhoval na Náměstí Svobody! Kdyby bydlel na ulici Bylinkové - měl by pokoj. Pochopitelně se nikam nestěhoval, byl stěhován dějinami a názvy ! ... :-)

2 0
možnosti
ZH

Děkuji Vám za pochválení i za propojení tématu s názvoslovím ulic.

Ve zkratce k tomu diskutujete velice výstižně a já vážně smekám zděděný tátův klobouk. V přejmenování míst nejvíce řádívají pokrokáři; konzervativci či umírnění ctí tradice.

Názvy ulic podle přírody, jakož i rozmanitost zahrad jsou vítané!

2 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 846x
Kdo mi může říci, kdo jsem? (William Shakespeare)

Pokračování blogů: Zdeněk Hosman – literární kovárna (litterator.cz)

Seznam rubrik